Om oss

Ställbara sängarVårt företag startades i samband med att några av oss blev arbetslösa eller nyss hade tagit examen från olika högskolor. Det som knöt oss tillsammans var våra yrken och det som vi utbildat oss till, nämligen ingenjörer. Det kan kanske låta märkligt att ett gäng ingenjörer bestämmer sig för att göra sängar, men någonting som är väldigt, väldigt mycket ingenjörskonst är utvecklingen av olika sängar, inte enbart vårt med minnesskum, utan alla sängar som faktiskt finns på marknaden.

Det handlar om material och materiallära där man lär sig hur olika material är uppbyggda och fungerar beroende på vad de utsätts för. Som ingenjörer ger det oss en exklusiv inblick i hur det ser ut på molekylär nivå och att vi har en sängproduktion med en bas i det molekylära är kanske en hissnande tanke för många. Inte för oss. Vi vet vad vi sysslar med och tack vare att vi har de kunskaper vi har skapas möjligheten för oss att utveckla helt nya material genom att experimentera och testa. Vi har nu hittat en formel som är perfekt för syftet, nämligen ett minnesskum som ger unika möjligheter till komfort och känsla när du sover där du vaknar med en energi du aldrig tidigare trott varit möjlig.

Historien bakom vårt företag har alltså en vetenskaplig grund men eftersom vi inte haft någon tidigare erfarenhet från möbelbranschen visste vi inte riktigt vart vi skulle börja för att visa upp vilken överlägsen produkt vi skapat. Vi var ute och visade upp vår madrass för mängder av återförsäljare men ingen ville riktigt nappa på vår idé. Som tur var lyckades vi under våra resor stöta på en man som varit flera år i branschen och efter att ha grubblat i ett par månader, med en hel del övertalningsförsök, sa han upp sig från sitt tidigare arbete och kom till oss på OpEnergi. Han var efterlängtad och tack vare honom kunde vi nå ut på en marknad som vi så länge längtat efter.

Mannen heter Eric Kullgren, och är idag vår VD. Han är den som gjort att vi haft möjlighet att utveckla vårt minnesskum än mer. I övrigt så är vi efter sju aktiva år åtta personer på företaget som dels är ingenjörer och dels designers, en ganska unik och kreativ kombination av människor.