Soffor & sängar

Det är inte bara sängar som ger energi, även om det självklart är en av huvudkällorna. En bra säng är inte det enklaste att konstruera, vilket vi nog har sagt ett och annat om under åren. Den här gången tänkte vi dock inte tala om sängar, utan om en annan möbel som även den kan ge energi, nämligen soffor. Soffor och sängar har mycket gemensamt, och kan ibland vara samma sak – tänk bäddsoffor. Nu är bäddsoffor ingenting vi arbetar med, men vi tycker ändå att det är en smart lösning, speciellt för den som är lite trångbodd och då och då behöver en extra sovplats eller två. Men i grund och botten handlar både sängar och soffor om bekvämlighet, avslappning och att få tillbaka förlorad energi, vilket gör att de har mycket gemensamt.

Soffa och säng.

En fin säng och en soffa. Men hur bekväma är de?


Sängar och soffor – likartade grundprinciper
En av de viktigaste sakerna när man ska tillverka en säng är hårdheten/mjukheten, och det är någonting som är svårt att få rätt. Olika personer behöver olika hårda eller mjuka sängar, och på samma sätt är det med soffor. Soffor står också inför det problemet att det inte alltid är samma person som kommer att sitta på samma plats hela tiden, vilket gör det svårare att välja den perfekta soffan. Den soffa som passar dig kanske inte passar din make eller maka, eller olika vänner som kommer på besök. Det man får göra då är helt enkelt att välja en så pass bra soffa som möjligt, som i alla fall är okej – eller bättre – för de flesta.

Det finns mängder med olika soffor att välja mellan, och vi skulle här vilja slå ett litet slag för soffor från Chilli.se, då de har ett stort utbud och jämnhög kvalitet. De flesta soffor du köper där kommer att vara bekväma, och inte för hårda eller för mjuka. För hårda soffor är för övrigt något vi anser vara ett större problem än för mjuka. En hård soffa kan göras mjuk med extra kuddar, men det är svårt att göra en mjuk soffa hård. Ett råd vi vill ge på vägen alltså: köp med några extra kuddar när du köper din soffa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *